O sută de lucruri pe care le urăsc. #69

Probabil că orice persoană care încă e în viață are niște tabieturi, niște mici “obișnuințe” pe care încearcă sau își dorește să le respecte și să își îndulcească dimineața sau ziua – fie că vorbim despre fumat, băgat repede un episod din ceva animație sau măzgălit cu pixul pe foaie.

#69 – Oamenii “maturi”

kid-in-oversized-suit

Parcă irosesc numărul magic scriind despre asta, dar mă rog. Oamenii maturi sunt niște tipi semi-frustrați care au impresia că odată ce sari de 18 ani te lovește maturitatea și responsabilitățile, greutățile, 3 credite la bancă și-un plod. Toate astea, ei, le resimt în timp ce se învelesc în dormitorul din mijloc al apartamentului mamei lor, înainte să se îmbrace cu hainele lor scumpe (cumpărate de mai sus menționata mamă) și să plece din casă la vânătoare de cafele (pe banii și mai sus menționatei mame). Am cunoscut câțiva d-ăștia, haioasă specie. Genul de oameni care refuză să mai meargă într-un loc pentru că “acolo-s numai minori” (cum erau și ei cu o lună mai devreme), și care schimbă total stilul de viață a doua zi după majorat. Revenind, oamenii ăștia maturi devin niște judecători mai abilitați decât toată Curtea Constituțională a României și ți-o dau de sus când prin nu știu ce context spui că dimineața asta te-ai uitat la Adventure Time / South Park / Family Guy (Introdu’ aici orice. P.S. Samurai Jack al lui Genndy Tartakovsky se întoarce aparent, și e pe bune. Adult Swim cu Toonami fac ei o meșcherie acolo, 2016 – pe micile ecrane) cu d-alea “pff, desene?”. Păi…da. Probleme ? Acum mișcă-te 5 metri mai departe de mine ca să pot să te înlocuiesc cu un episod din animațiile alea de oameni imaturi. O lungă perioadă am crezut că nu mai există oameni de genul ăsta. Când începi să propui să ieșiți la o bere “ca pe vremuri” ți-o dau de și mai sus și probabil că nici nu o să mai auzi restul propoziției după “pff, mna, nu mai b-” și cam atât, restul propunerii ducea probabil la o sticlă în Fratelli, că numai plebeii beau bere la colțul casei.

Nu văd exact ce e atât de rău în a-ți trăi viața exact așa cum vrei, și mai ales cine dracu’ i-a investit pe ei cu puterea de a-mi judeca mie activitățile – ăsta e principalul motiv pentru care nu-s retardat, nu le judec activitățile private altora, sau activitățile care nu mă privesc în mod direct pe mine. Ești homosexual? Super tare! Rezonezi cu ideologia comunistă? Perfect. Crezi că universul e plat? Mega faină teorie frate. Crezi că universul e plat și ești Ministrul Educației? Uite acum am o problemă, și nu cred că trebuie să explic de ce. Aceeași idee pe care o tot exprim de ceva timp – dacă nu mă implică, nu mă interesează.

În principiu dacă aveți genul ăsta de prieteni ar trebui să vă așteptați să se distanțeze ușor ușor de voi, până când o să vă dea un Friend Request pe Facebook.

Leave a Reply