Postarea asta are ca scop întoarcerea pe dos a metabolismelor cât mai multor persoane, fără discrimnare, și aici o să fac referire la politicieni, persoane publice, cartofi androgini și Olivia Steer. O să încerc să duc hate-ul la rangul de artă prin ce o să fac aici, și o să înjur, dacă chestia asta e deal-breaker pentru tine, cu atât mai bine.

În cretinătatea timeline-ului de viață o să dai de tot felul de oameni, mai mult sau mai puțin dobitoci (dar invariabil o să fie mulți mai mult dobitoci) și de cele mai multe ori o să zici că nu-ți bați capul cu ei pentru că nu merită – știu pentru că mă regăsesc și eu aici, și nici eu nu-mi bat capul de cele mai multe ori, dar câteodată e bine să le rupi gâturile de când sunt mici și să te ușurezi pe visele și părerile lor.

Începem cu “tinerii frumoși și liberi” o sintagmă care mă calcă pe fiecare nerv din corp, mai ales când o aud din gura unor cartofi cu creier neted gen Denise Rifai (#RifaiTeRugamRespira!) Tinerii nu sunt toți nici frumoși, nici liberi. Fiecare le avem pe ale noastre, grijile noastre, dorințele noastre și poate visele noastre, și suntem relativ sclavii chestiilor ălora 3, și încercăm să le rezolvăm pe rând – așa că “liber” nu e un termen bun. Problema e că prin expresie se face referire la oameni care au ieșit în stradă să-și strige of-ul (da, la niște proteste începute inocent cu motivație sinceră dar terminate prin ‘furatul protestului’ de persoane gen Mihai Petre – cu banneru’ M10 în față, marș!) și au reușit să nu se ia la bătaie cu nimeni, ba chiar au reușit să mobilizeze o țară întreagă să iasă în stradă. Câtă pula mea de ironie poți să ai pe esofag să ți-o arzi sarcastic la adresa unor 35.000 de persoane ieșite în stradă ca să semnaleze ceva? #DeniseRifai pentru premiul nobel, evident. De atunci și până acum expresia e folosită în genul “heh, ați vrut X, na’ X, tineri frumoși și liberi”.

Bine, adevărul celălalt e că #Colectiv n-a avut un scop clar – orice ar spune oricine, și revin aici cu un argument pe care îl tot dau, că pentru mine o viață e egală cu 10 vieți, deci dacă protestezi pentru Colectiv și nu protestezi pentru #RandomVictim, atunci ești ipocrit. Într-adevăr, e nasol să-ți moară prietenii în Club și nu pretind că-mi imaginez cum e, da’ la sfârșitul zilei s-a cerut în stradă “să nu se mai moară” – toți știm că dacă nu ești genul de om care o arde în BOA, o arzi în Goblin, îți și asumi niște lucruri prin treaba asta și la sfârșitul zilei Colectiv a fost pur ghinion.

Treaba cu Colectiv ne-a adus pe tavă, precum un porc cu măr în gură, demisia Guvernului, și toată lumea a avut orgasm spontan sincronizat după ce au văzut că pleacă Puie Monta – holy fuck, the happiness, I can feel it. Absolut degeaba, băeț’. A plecat Puie Monta și a venit Cioloș, pigmeul bulversat.ciolos wat

Deși este un agronom bun (referințele sunt impecabile, n-am ce zice) ceva îmi spune că dacă ne plângem de parlamentari cu specializarea “lăcătuș mecanic”, am putea să dăm din bot și pentru un agronom devenit prim ministru. Continuă să fii fericit că tehnocrați. Tehnocrați precum Raluca Prună, șhaveica aia Ministru al Justiției care și-o ardea foarte 1984 la TV – “cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic” și a se observa că am dat tot contextul, pe de o parte e de căcat să n-ai un sistem de justiție eficient, da’ nu dă niciodată bine să îmi spui cum discuția despre drepturi e un lux teoretic, măcar dacă îmi spuneai că e un lux punct, aș fi fost mai fericit, deci practic drepturile noastre sunt teoretice, că poți să te trezești cu Volga la poartă oricând.

Că tot e momentul special al alegerilor electorale, să ne îndreptăm puțin și spre subiectul ăsta.

Cumva oamenii au impresia, și am văzut că nu sunt singurul care o spune, că dacă ești tânăr automat nu vrei să votezi PSD, și la fel de automat ești raw-vegan, super dandy, mega politically correct și super fan Nicușor Dan și gașca de pitici veseli (minus Clotilde Armand care e mega șhaică cu referințe impecabile, părerea mea). BIG FUCKING NEWSFLASH – VÂRSTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ SUNT UN PROSTĂLĂU NAIV. Eu refuz să cred că oamenii au votat Nicușor Dan pe pozitiv, adică “l-am votat pentru că cred că o să facă treabă”, față de negativul sau răul cel mai mic “decât X..mai bine Nicușor Dan”, pentru că dacă 30% din Bucureștenii prezenți la vot au votat cu Nicușor Dan pe pozitiv, atunci e o problemă. Cele mai mari merite ale lui Nicușor Dan sunt că a candidat și acum 4 ani, și cam atât – bine, de atunci s-a oarecum aflat și că primește cumva niște bani de la George Soroș. Cine dracu’ a venit cu ideea asta de “tinerii urăsc PSD-ul?” Eu am votat PSD (pentru că am eu un fetish ciudat cu socialismul, SOCIALISM CERUT INDIRECT DE FIX OAMENII CARE L-AU VOTAT PE NICUȘOR DAN) până anul ăsta (anul ăsta am anulat tot – și apropo, tu cetățean poți să-mi bați obrazul să merg la vot, da’ poți să-i dai blană tare departe de mine pentru votul efectiv), pentru că am considerat că merită votul meu, și când m-am supărat pe legi, am vorbit cu tipul pe care l-am votat – n-a ajutat cu nimic, da’ măcar știe că un dobitoc l-a votat și vroia să-l tragă de urechi. Am zis ce am votat pentru că am văzut niște inepții debitate de acum un fost candidat la CG al Mun. București, ce spunea ceva de genul “ăia de au votat PSD tac, că le e rușine, că știu că au făcut un rău” – maaarș, am votat fix ce-am vrut și nu mi-e rușine să zic ce am votat.

Eu am refulat aici, mulți am văzut că au prevestit apocalipsa pe Facebook – măcar acum știm apocalipsa o să vină din cauză că sunt un copil și mă supăr că n-a ieșit candidatul pe care l-am votat.

La Constanța a câștigat Făgădău, un nume care sună pe atât de antipatic pe cât e persoana în viața reală. Pitpalacul ăsta, care are megapotențial să devină o memă de lux puturoasă, a ieșit primar la Constanța. Dacă am avea cuvântul “smug” în DEX, sigur poza lui ar fi acolo, bine, sunt sigur că avem cuvântul “infatuat” în DEX, așa că putem să facem o petiție să îl băgăm acolo.decebal-fagadau-despre-postul-de-primar-domnul-stroe-a-spus-ca-eu-sunt-propunerea-dar-vorba-bancului-trebuie-sa-vrea-si-baba-127950

sursă foto – reporterntv.ro

Făgădau e probabil uimit că a câștigat, și câștigă din partea mea premiul Cartoful Onest, pentru impecabila sa chelie care, spre deosebire de el, începe de la început, nu de la mijloc!

UyvhN9A

Exact ce spuneam. Deci, tipul ăsta a fost un agarici la care probabil țipa Mazăre de fiecare dată când se arunca vina pe Mazăre pentru ceva ce nu funcționează în oraș, dar din păcate pentru turismul din Constanța și din fericire (a se citi oportunitate) pentru el, ăsta din urmă a fost trimis într-un one-way trip la Beciul Domnesc, așa că hai domnu’ Făgădău, făceți-o pentru noi, noi vă vrem! Așa a candidat, și cumva a câștigat. În realitate totuși, Făgădău a câștigat pentru că alternativele erau mult mai nasoale, da’ tot e de căcat Făgădău (părerea mea). Hai să îl votăm pe profesorul de la UMC [L.E. – Academia de Marină, nu UMC. Asta fiind dovadă a cât de mult a putut să îmi rețină atenția] cu campanie finanțată de Comănescu și marile interese portuare? Hai să nu. Pe Chiru? Candidatul-de-meserie? Poate nu, mersi.

Ziceam mai sus de petiții, sau să le spunem cele-mai-inutile-și-pasiv-agresive-reactii, bine, putem să le spunem și petiții dar să știm că le putem spune și cele-mai-inutile-și-pasiv-agresive-reacții.

Acum ceva timp a fost ucisă o tipă într-un magazin pentru un pachet de țigări, tipa fiind casieriță. S-a întâmplat în Constanța, în centrul orașului, la ora 8. Evident, nu-i ok și nu sunt de acord să primesc 10 vizite de lamă de oțel între coaste fără un motiv obiectiv, da’ nu e ca și cum chestiile astea se întâmplă zilnic. Bine, cineva nu a primit memo-ul pentru că instant a apărut o petiție online.

petitie

Asta e petiția, care nu se poate califica nici la concursul de scris cu ochii închiși pe șervețel după 6 beri. “Vrem să se” – Dacă ar putea cineva, nu eu, dar cineva să îmi aducă o sticlă de bere, asta ar fi perfect., “Vrem muncă silnică până la epuizare!” – YES, FUCK THE HUMAN RIGHTS THING, IT REALLY SUCKS. WE’RE BETTER THAN THAT!, “Arătați-ne că aveți suflete și că vă iubiți familiile!” – **Ce?. ** Chestia asta a fost semnată de 2000 de oameni, ceea ce explică de ce Palaz a primit 2000 de voturi în Constanța. Persoana care a făcut jegul ăsta de text merită împușcată pentru că a cerut niște chestii vagi, a cerut să renunțam la drepturile omului și implicit la multe convenții pentru același topic.

Ce mă calcă pe nervi în mod special este cererea cu “nu mai suntem de acord să le oferim condiții de detenție pe banii noștri” – prietene, raționamentul tău e atât de flaușat încât mă mir că ai legături neuronale îndejauns de avansate pentru a respira și clipi în același timp. O sumă extrem de mică din “banii nostri”, în mod individual, merg spre sistemul de penitenciare, din suma aia extrem de mică totuși creăm niște locuri de muncă pentru gardieni, și îi ținem departe pe oamenii ăia răi. În ciuda tuturor stereotipurilor, în pușcărie muncești – nu stai și citești/scrii cărți (decât dacă știi tu, ești bun cu scrisul și d-alea). Chestia asta se aplică în general pentru toți bugetarii, dacă ești bugetar și cineva îți spune că ești plătit din banii mei aplică-i un pumn în gât – mai puțin dacă ești funcționar public, în cazul ăsta stai cuminte și înghite înjurăturile.

M-am luat de destul de multe lucruri până la punctul ăsta, majoritatea fiind probleme sociale, sigur o să se găsească cineva să spună “vino cu soluții” – nu. Toată ideea e să remarci ceva și să încurajezi creierele să se încrețească, nu să îți dau eu pe tavă răspunsul. Trebuie să ajungi tu să gândești și să crezi într-o soluție, să ajungi tu la concluzia că “X ar putea rezolva problema Y”, altfel – dacă ți-aș da soluția – aș fi un fel de Dan Puric mai obiectiv cu mai puține povești despre dușumeaua din casa bunicii de la țară din ’68.

Apropo de ’68, cam tot pe atunci am început să vedem că știința face chestii importante și ar trebui să nu fim cretini. Repede, cineva să o sune pe Olivia Steer și să-i dea memo-ul. Pentru cine nu știe, și fericiți cei săraci cu cunoștiința ei, Olivia Steer e un cartof neted care crede că medicina face rău, raw vegan e cel mai bun regim și mai important Olivia Steer e motivul pentru care avem și la noi în țară persoane împotriva vaccinării copiilor împotriva diverselor boli. BIG FUCKING NEWSFLASH – N-am autism (heh, heh) și am fost vaccinat. Dar mna, fiecare cu ale lui, dacă ea vrea să facă clisme cu clor copiilor ei, e liberă să facă asta. Șhaveica e atât de dusă pe alte meleaguri încât a zis că toată povestea cu îmbolnăvirile copiilor din Argeș cu E.Coli e de fapt o încercare de mascare a faptului că vaccinurile sunt nasoale rău și îți fac rău și sunt oarecum întruchiparea diavolului.

Bine, pentru postul de întruchiparea diavolului se mai bat și paginile de Facebook siropoase gen Tony Poptămaș, Cătălin Măruță sau Eduard CRBL. Toate paginile astea au conținut informativ undeva sub zero, și noi ca specie nu înțelegem (nici știința noastră care evoluează super rapid) conceptul și ideea de lipsă a informațiilor, până și materia întunecată din univers conține informație, așa că ce reușesc băieții ăștia să facă prin paginile lor de Facebook e absolut uimitor și demn de niște studii amănunțite și minim două cărți scrise de Hawking.

Probabil că acum o să par ipocrit, că o să dau drumul și paginii mele de Facebook, da’ în apărarea mea, n-o să am prea mult conținut cretinoid pe el. D-aia am pus în partea stângă treaba aia cu “Subscribe”, ca să trimit săptămânal niște chestii care merită citite dimineața la cafea.