Vladinsky

Acum ceva timp, când începusem deja să mă formez ca individ am ajuns la concluzia că e super tare să trăiesc cum vreau și să fac ce vreau, și nimic altceva. Probabil încă nu am ajuns chiar unde mi-aș fi dorit, dar văd tot felul de oameni care fac asta și predică mai departe, ei îmi dau o oarecare încredere.

Acum nu foarte mult timp am dat peste o pagină de Facebook “Vladinsky” și am intrat, fiind lovit de un tip fain ținând în mână o planșă foarte interesantă. Am aflat ulterior de pe site-ul său “Fără Semnal” că planșele fac parte din colecția  ” 100 // 100 ” și sunt ediție limitată, fiecare tablou fiind unic.

fara semnal

După ce am citit povestea lui de pe site și povestea colecției am zis că cel mai ok ar fi să îl las pe el să vorbească mai departe, interesul meu deja fusese trezit.

12318539_1112145025470009_36314789_o

Cine e Vladinsky ?

Vladinsky? Un tip care până la Crăciun muncește pentru Moș Crăciun.

Cum ai pornit totul?

Hmm, sună cam mare “totul” și mă feresc să zic că am pornit ceva ci mai degrabă am continuat ceva ce deja exista.

Nu mă consider un pictor și mai degrabă un artist care își exprimă viziunea prin diferite metode, medii, etc. Ca să îți răspund la întrebare, drumul meu a pornit în urmă cu aproape 5 ani când am hotărât că vreau să fac ceva al meu în care să se regăsească un răspuns pentru mulți din generația mea și nu numai.

Cum a răspuns lumea la primul proiect?

Îmi amintesc destul de bine momentul când prieteni apropiați au văzut lucrările mele și se amuzau pe faptul ăsta și ziceau ceva de genul “ia uite cum dă cu pensula, zici că știe ce face” dar cuvintele erau adresate cumva în râs însă mă amuzam și eu pentru ca aveau dreptate oarecum, la început nu prea știam ce făceam și ce vreau mai exact.

Când am avut prima expoziție, lumea a răspuns destul de ciudat deoarece eu am fost atras foarte mult de lucrările abstracte și minimaliste iar asta am și făcut la început. Probabil nimeni nu înțelegea prea multe dar am reușit să atrag câțiva ochi din afară și ei mi-au dat un soi de încredere prin faptul că îmi spuneau că am un talent nativ când vine vorba de combinarea culorilor și că ar trebui să dezvolt.

E o vorbă veche, mai bine să mor fericit și sărac decât trist și bogat, se aplică la tine sau arta este o pasiune auxiliară unui job?

Hobby sau pasiune e atunci când dedici o oră-două lucrului pe care îl iubești, deja când petreci 8-12 ore pe zi pentru pasiunea ta, nu mai e chiar pasiune, e direct un mod de a trăi.

Multă lume are impresia asta oarecum greșită, “e pictor, e sărac” și e adevărat atâta timp cât tu doar dai cu pensula și aștepți să fii remarcat de habar n-am să-ți zic cine, dar atunci când folosești toate resursele de care dispui în mod corect e imposibil să trăiești în sărăcie.

638e98_da14fb167e8a4253b230e6394c739ce4

Pot doar să spun că sunt fericit prin ceea ce fac, foarte mulțumit financiar și știu unde trebuie să ajung. Atâta timp cât lucrurile astea sunt destul de clare în mintea mea și fiecare zi vine ca un pas înainte pe drumul meu și a celor din jurul meu, consider că mi-am făcut treaba bine prin ce rămâne după mine.

Cum vezi scena artei plastice din țara noastră? Artiștii clasici te asimilează în gașca lor sau ești asimilat grafferilor și în general găștii urbane?

Lucrul ăsta se definește, cred eu, tot timpul prin oamenii cu care alegi să îți petreci timpul iar la capitolul ăsta eu îmi petrec foarte mult timp alături de familie și prietenii pe care îi am de când eram mic.

În mod clar, în țara noastră, toată lumea iubește mai mult sau mai puțin arta fie că e cea urbană pe care o vedem pe străzi, fie cea din muzeu. Ceea ce mă frământă este că foarte puțini evaluează corect și foarte mulți au tendința ori să supraevalueaze ori să subvalueze și asta vine de obicei din lipsa educației care ni se dă în școală, lucru esențial atunci când vine vorba de a evalua lucruri precum o pâine sau o mașină.

E păcat că ajungem să ne dezvoltăm în ramuri pe care mai apoi nu le folosim și care nu ne folosesc în viitor. Eu personal am încetat studiul prin facultăți și am ales să studiez cât de mult am putut singur ceea ce mă interesează și mă privește în mod direct pentru că se pare că ceea ce nu mă privește direct am învățat din școală.

Ce te nemulțumește cel mai mult în legătură cu proiectul tău? La el, pe de-o parte, și la societate pe cealaltă parte.

Sunt foarte multe lucruri care mă nemulțumesc din alte direcții și a căror soartă nu o pot eu decide în niciun fel, am văzut cum răspunde societatea în care trăim și se pare că toți știu de toate dar nimeni nu știe nimic, lucru care poate fi benefic pentru viitor, așa cum am spus toți știm de toate dar la un loc nu știm nimic pentru că fiecare e foarte concentrat pe bucata lui învât uităm să vedem ce am putea realiza împreună și asta mă face doar să cred că probabil copiii noștrii vor fi altfel și vor folosi totul pe care noi îl dăm, și să creeze totul de care toți avem nevoie.

Așa cum am spus, prin proiectul meu nu primești doar un simplu tablou ci și o poveste reală din viața mea care m-a făcut să concep acest proiect. Ceea ce mi s-a întâmplat nu e un capăt dețară pentru că sunt bine și pot să continui fericit ceea ce fac doar că simt că tot mai des și mai mult locul meu nu e aici și caut să mă așez poate în altă țară unde munca mea îmi poate aduce mai multă satisfacție și pot dezvolta proiecte mai complexe.

Ce muzică asculți ?

Variez, foarte multe zile Rap, Hip-Hop, dar în același timp foarte multe zile House, Chill, Reggae dar în general muzica care îmi face mie bine.

Multi succes și sper să ne întâlnim la vernisajul următorului proiect!

Merci mult, să ne vedem cu bine!

Îi găsiți tablourile faine pe FărăSemnal.com și pe omul fain îl găsiți pe Facebook Vladinsky.

Mie îmi place omul, ce face el și mentalitatea lui. Nu foarte multă lume are curajul și încrederea să facă fix ce vrea, dar el le are pe amândouă așa că are respectul meu.

Fiecare tablou pe care îl comanzi vine însoțit de o poveste de viață, o poveste personală, o întâmplare sau ceva care explică de unde și până unde a simțit nevoia să pună pe foaie ce a pus pe foaie.

Leave a Reply